Kósa Lajos szerint az Index újságíróit a Kádár-rendszerben agyonverték volna a rendőrök, tehát most nincs diktatúra

2019. október 2., 17:01

Szerző:

Kósa Lajos, a Fidesz régi-új alelnöke, Süli János tárca nélküli miniszter, és Szabó Péter polgármester Pakson lakossági fórumot, majd sajtótájékoztatót tartottak – számolt be róla az Index.

Kósa Lajosnak ismét erős mondatokat köszönhetünk.

– 2015-ben, amikor megépítettük a kerítést, senki nem hitte el, hogy Magyarország képes lesz megvédeni a saját és az Európai Uniós határokat. Mi ezt pedig megtettük

– mondta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy ez nagyon ciki, mert Magyarország mégis csak egy tízmilliós ország egy 520 milliós Európai Unióban.

Az alelnök beszélt széndioxid-kibocsátásról, klímavédelemről.

– A Föld klímájának, hogy milyen hatást vált ki, az egy bonyolult kérdés, abba nem is mennék most bele abba, hogy az egész klímaváltozást hogyan kell értelmezni, mert erről tudományos konszenzus sincs – mondta Kósa Lajos. Közölte azt is, hogy nem lehet értelmesen arról beszélni, hogy milyen folyamatoknak tesszük ki magunkat, vagy a Földünk hogyan néz ki.

Az ellenzékről elmondta, hogy rendszeresen azzal vádolják a kormányt, amit ők követnek el.

– Erre a legjobb példa, hogy állandóan korrupcióról beszélnek. Na most a Czeglédy Csaba az egyetlen olyan baloldali politikus, aki a teljes ellenzéki összefogást megvalósította. Czeglédy, a kétszer elítélt bűnöző megmentése kapcsán mindenki együtt szavazott. Az első olyan dolog, amiben egyetértettek, hogy Czeglédy bűnözőt meg kell menteni

– jelentette ki. Azt már mi tesszük hozzá, hogy Czeglédy Csaba ellen nincs jogerős ítélet, pere még mindig zajlik.

Kósa Lajos szerint a baloldal arra játszik, hogy a migránsok úgyis rájuk fognak szavazni, mert a migránsok 99 százaléka iszlám meggyőződésű ember, tehát soha nem szavaz keresztény gyökerű pártra.

Az alelnök rövid interjút is adott az Indexnek. Arra a felvetésre, hogy az értelmiségi holdudvar elpártolt a Fidesztől, Kósa Lajos azt felelte, hogy szerinte nem gyengült intellektuálisan a párt.

– Én inkább az ellenfeleknél látok egy nagyon erős kiüresedést – tette hozzá.

Pálinkás József, azt MTA elnöke, az Orbán-kormány egykori oktatási minisztere nemrég azt nyilatkozta, hogy még a Horthy- és a Kádár-rendszernél is centralizáltabb a jelenlegi kormány. Kósa Lajos szerint azonban magára valamit adó értelmiségi nem nosztalgiázhat egy kommunista diktatúra után.

– Például a Kádár-rendszerben önt meg a kollégáját agyonverték volna a rendőrök. Nincsen diktatúra, önök eljönnek ide, senki nem bántja önöket. Tehát, érti, hogy miről beszélek? Tehát ez egy teljes képtelenség. Aki ezt nem látja, az beszéljen a pszichológusával

– támasztotta alá gondolatmenetét a politikus.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.