Fidesz-közeli cég focilabdáival akadályozná meg az iskolai lemorzsolódást az Oktatási Hivatal

2019. január 30., 19:34

Szerző:

21 ezer sporteszközt vásárol az Oktatási Hivatal, a csomagban van egyebek között 810 focilabda, ugyanennyi kézilabda és kosárlabda, 2700 ugrálókötél és 5400 láthatósági mellény – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A sporteszközöket az OH a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására szolgáló, összesen 12,9 milliárd forintos uniós projekt keretében vásárolja. A projekt fontosabb céljai:

450 köznevelési intézményben komplex és differenciált alapú intézményfejlesztés révén javul a minőségi neveléshez-oktatáshoz való hozzáférés, a végzettség nélküli iskolaelhagyással veszélyeztetett tanulókhoz kapcsolódó pedagógiai szolgáltatás kínálat fejlődik.

Az OH eredetileg 94 millió forintot szánt a beszerzésre. Nyolc cég adott be ajánlatot, a győztes csak 37 millió forintot kért a sporteszközökért. A nyertes egy régi állami beszállító, a Dalnoki-Sport Kft. lett, amelynek egyik tulajdonosa annak a Réczicza Istvánnak a testvére, akinek az ügyvédi irodája több, a Fidesz-kormányokhoz köthető ügyben is tevékeny szerepet vállalt jogi képviselőként – írja a hvg.hu

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.