A fideszes polgármester szerint „megsürgeti a megoldás megtalálását", hogy harmadszor is letépte a szél az orosházi vásárcsarnok tetejét

2020. február 11., 16:59

Szerző:

Ismét letépte az orosházi vásárcsarnok csaknem teljes tetőszerkezetét a kedd hajnali viharos szél, a káreset során személyi sérülés nem történt - tájékoztatta kedden kora délután a város polgármestere az MTI-t.

Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta, a csarnokot átmenetileg lezárták, az eladóknak ki kell költözniük, de dolgoznak. 

Az utóbbi években ez a harmadik eset, hogy az erős szél megbontja a csarnok tetejét. 

A városvezető az MTI ezzel összefüggő kérdésére elmondta, megvizsgálják a garanciális javítás lehetőségét is. Egy ideje tervezik, hogy felújítják a csarnokot, keresték rá a pályázati lehetőségeket,

ez az esemény most megsürgeti a megoldás megtalálását"

– fogalmazott.

A helyi Oroscafe hírportál beszámolója szerint a szélvihar a vásárcsarnok tetejének egyes darabjait a szomszédos bérházhoz vágta, légkondicionálókat szakított le, ablakokat tört be.

 

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.