Megvan, kit ajánl a Fidesz országos elnöksége a bukott Borkai Zsolt utódjának

2019. november 14., 17:33

Szerző:

A Fidesz országos elnöksége hivatalosan is Dézsi Csaba Andrást ajánlja Borkai Zsolt lemondása után győri polgármester-jelöltnek – erősítették meg az atv.hu-nak a Kormányinfó után vezető fideszes politikusok.

szexbotrányba és korrupciógyanús ügyekbe keveredett Borkai Zsolt múlt pénteken nyújtotta be hivatalosan lemondását. Dézsi Csaba Andrást egy ideje már lehetséges jelöltként emlegették sajtóhírek szerint. Múlt héten a Magyar Hang írta meg, hogy a Fidesz megtalálta Borkai utódját, és hogy Dézsi Csaba Andrást indítja a kormányt a győri időközi választáson.

hvg.hu megkérdezte erről az érintettet, de csütörtök délben még nem volt információja az elnökség szándékáról, állítása szerint addig még senki nem kérte fel őt a jelöltségre.

Fotó: Facebook

Dézsi Csaba András a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek, a Fidesz-KDNP színeiben egyéni körzetből jutott be a közgyűlésbe. 1998 óta minden alkalommal győzött a körzetében. Ő az ország egyik legismertebb kardiológusa, saját TV műsora van Győrben, és húsz éve a Magyar Judo Szövetség alelnöke.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.