Orbán Viktor ragaszkodik Várhelyi Olivérhez, nem szeretne női biztosjelöltet megnevezni

2019. október 17., 17:15

Szerző:

A miniszterelnök nem tervez megnevezni újabb női uniós biztos-jelöltet. Orbán Viktor Balatonalmádiban a Fidesz-frakció zárt ülésén azt mondta, egyetlen jelöltje van, Várhelyi Olivér – tájékoztatták az atv.hu-t a résztvevők.

Alig 20 perces beszédet mondott Orbán Viktor tegnap este Balatonalmádiban a Fidesz frakció szigorúan zárt kihelyezett ülésén. Az önkormányzati választás fideszes budapesti veresége és a Borkai-botrány után sokan arra számítottak, hogy parázs vita lesz.

A lap forrásai szerint tegnap este a hivatalos részben mégsem kérdezték Orbán Viktort Borkairól, a beszéde után sem tettek fel neki kérdést a botrányos szexvideóról, Orbán Viktor a frakció előtt a Borkai-botrányról nem mondott többet annál, mint amit a Hír Tv-nek a tanácskozás előtt nyilatkozott. Vagyis hogy vannak ügyek, amik a közösségük számára nem tolerálhatóak, ilyen Borkai Zsolt ügye is, aki kilépett a Fideszből, és ezzel a miniszterelnök lezártnak tekinti az ügyet.

Az atv.hu úgy tudja, hogy Orbán egyetlen szóval sem utalt arra, hogy Borkai polgármesterként ne tölthetné ki az ötéves ciklusát, de az ellenkezőjéről sem beszélt.

Orbán Viktor nem keresett bűnbakot Balatonalmádiban a vasárnapi kudarcok és Budapest elvesztése miatt. Inkább nyugalomra intett, azt mondta, csak

semmi pánik, nem kell kapkodni, van idő 2022-ig.

Elemezni kell a történteket, és levonni a következtetéseket.

Fotó: Facebook/Fidesz

A frakcióülésen a résztvevők számára az derült ki, hogy a kormányfő nem szeretne egy új női uniós biztosjelöltet is megnevezni. Azt mondta, egy hivatalos jelöltje van, Várhelyi Olivér, aki nem politikus, hanem szakember. Továbbra is harcol azért, hogy a bővítési portfóliót kapja Magyarország az új Európai Bizottságban.

Ursula von der Leyen, az EB leendő elnöke kérte a magyar, a román és a francia kormánytól, hogy egy férfi és egy női jelölt is legyen.