Ellenzéki polgármesterjelölt lett az Orbán-kormány egykori helyettes államtitkára

2019. augusztus 14., 18:58

Szerző:

Szülővárosa, Hajdúszoboszló polgármestere szeretne lenni Holoda Attila, az Orbán-kormány egykori energiaügyi helyettes-államtitkára. A teljes ellenzéki összefogás támogatja őt.

Holoda Attila jelenleg a város képviselő-testületének tagja és alpolgármestere.

„Úgy döntöttem, hogy megpróbálom: az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület jelöltjeként, elindulok a 2019. évi önkormányzati választáson, Hajdúszoboszló város polgármesteri posztjáért. Megpróbálok valódi civil, a helyi közösséget képviselő alternatívát kínálni azzal, hogy nem független, hanem hangsúlyozottan civil polgármesterként tehessek a jövőben szülővárosomért, Hajdúszoboszlóért. Nem független, mert egy polgármester sohasem lehet független saját választóitól éppen úgy, mint azoktól a pártoktól sem, akik támogatják, akik az országosan elindult összefogás részeként megpróbálják megtörni a kormányzó Fidesz túlburjánzó hatalmát.”

– írta Facebook-oldalán.

 

Holoda Attila 2013-ban mindössze néhány hónap után lemondott az energiaügyi helyettes-államtitkári posztjáról. Elmondása szerint azért, mert az Orbán-kormány helyettes államtitkáraként olyan lobbiszínezetű megbízásokat kapott, és olyan szabályok megalkotásában kellett volna részt vennie, amelyek mögött egy bizonyos érdekcsoportot sejtett, ebben pedig nem akart részt venni.

„Őszintén hiszek abban, hogy az 5 évvel ezelőtt elkezdett önkormányzati munkánkkal jó úton járunk, ezt a munkát szeretnénk folytatni a jövőben is, de mostantól megújult, lendületesebb és energikusabb csapattal. Tudom, hogy nem mindenki szerethet minket, vannak jogos és méltánytalanul rosszindulatú kritikák egyaránt, amiket kaptunk és kapunk”

– írta bejegyzésében.

Hozzátette, hogy senki nem tökéletes, a meghozott döntések szándéka és a projektek végrehajtása között lehet eltérés. Megjegyezte, hogy megválasztása esetén éppúgy igyekszik képviselni majd azokat is, akik nem rá szavaztak.

Holoda polgármesteri jelölését és az Összefogás jelöltjeit az ellenzék is támogatja. Így a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, a Szolidaritás Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a V21 is.

(A hvg.hu nyomán.)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.