Kitették a városi cégből Hörömpő Annamária fideszes képviselőt, aki Cegléden elbukta az önkormányzati választást

2020. január 31., 11:45

Szerző:

Amíg önkormányzati képviselő volt, éveken át a Ceglédi Termálfürdő pénzügyi menedzseri pozícióját is betöltötte a helyi Fidesz-elnök, Hörömpő Annamária. Vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 520 ezer forint bér járt neki az évek óta masszív veszteséget termelő fürdőtől. A 24.hu információi szerint azonban az év elején elköszöntek Hörömpőtől.

A múlt év elején, amikor még önkormányzati képviselő volt Hörömpő Annamária, az önkormányzat eladott egy laktanyai ingatlant a meghirdetett minimális árért a PHL Optima Kft.-nek. A cég Hörömpő Annamáriáé és férjéé volt.

Az alapvetően uszodai kellékek gyártásával foglalkozó cég néhány éve kapott uniós támogatást, durván 30 millió forintot.

Az ellenőrök azonban tavaly szabálytalanságra bukkantak, ezért visszafizettettek 7,8 millió forintot a céggel.

A szabálytalannak talált cégeket listázó táblázat nyáron került fel a palyazat.gov.hu oldalra. Akkor még tulajdonos volt a cégben Hörömpő, csak októberben szállt ki a vállalkozásból, amely most kizárólagosan a volt férjéé. A cég fióktelepe Kecskeméten volt, ezért kaphattak a Bács-Kiskun megyének rendelkezésre álló uniós forrásból. Ennek egyik feltétele az volt, hogy pár évig ott működjön a cég, tavaly viszont már Ceglédre költöztették a tevékenységet.

A volt férj arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy négy dologra pályáztak anno, köztük egy uszodai bólya gyártására alkalmas szerszámra. Nem sikerült fröccsöntő gépet venni hozzá, ezt a folyamatot így Cegléden végezték. Ez szabálytalan volt, mert csak Bács-Kiskun megyében végezhették volna. Elmondása szerint a többi munkafolyamat, a többi eszköz üzemeltetése szabályos volt, ezért kellett a támogatás negyedét visszafizetni.

Hörömpő Annamára egyébként Cegléden az októberi önkormányzati választáson az egyéni képviselőjelöltek közül egyetlen fideszesként bukott. Összesen 9 szavazattal maradt alul most az ellenzéki jelölttel, László Ágnessel szemben. Hörömpő újraszámlálást kért, de az eredmény nem változott.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.