A Fidesz libanoni jelöltje majd október 13. után válaszol arra, hogy mit gondol a legális bevándorlásról

2019. augusztus 28., 17:52

Szerző:

Siófokon a Libanonból Magyarországra költözött Safar Ahmed indul a Fidesz színeiben az őszi önkormányzati választáson. Safar Ahmed sebészként dolgozik Siófokon, 42 évvel ezelőtt Libanonból érkezett Magyarországra. Elmondása szerint nagyon erősen kötődik Siófokhoz. 2014-ben önkormányzati képviselőnek választották, de idén ősszel újra elindul a választáson a Fidesz jelöltjeként – írja az Index.

A közbeszéd és a Fidesz kommunikációja persze sokat változott Safar Ahmed 2014-es képviselővé választása óta, a 2015-ös menekültválság óta a kormánypárt egyértelműen bevándorlásellenes retorikát folytat.

Az Index megkérdezte tőle, hogy hogy mennyire tud azonosulni a pártja migrációs politikájával, valamint hogy mennyire ért egyet azzal, hogy a bevándorlók nem tudnak integrálódni Magyarországon.

„42 éve élek Magyarországon, amelyet második hazámnak tekintek. A magyarokat vendégszerető népként ismertem meg, ennek is köszönhető, hogy családot tudtam alapítani, egzisztenciát tudtam teremteni itt magamnak. Az illegális bevándorlással kapcsolatban pedig teljes mértékben osztom a kormány álláspontját. Az én véleményem is az, hogy minden ország maga dönthesse el, hogy kit enged be és kit nem. Nincs ez másképp a szülőföldemen, Libanonban sem”

– válaszolta.

Fotó: Youtube/Somogy TV

Megkérdezték arról is, hogy mi a véleménye a legális bevándorlásról, de erre már nem válaszolt. Arra a kérdésre, hogy ő 42 évvel miért hagyta el Libanont, és hogyan sikerült beilleszkednie Magyarországon, azt válaszolta, hogy október 13. után örömmel válaszol a kérdésekre.