Fiával lopott műszaki cikkeket volt munkahelyéről egy budapesti férfi

2019. február 14., 08:32

Szerző:

A 37 éves budapesti V. Viktor 2019. január 12. és február 8. között többször is műszaki termékeket – többek között mobiltelefonokat, laptopokat és tableteket – lopott egy futárszolgálat XV. kerületi telephelyéről - írja a Police.hu.

A férfi korábbi munkahelyéről két alkalommal a 16 éves fiával együtt lopta el a csomagokat, de volt, amikor társával, egy 25 éves pándi férfival ment. V. Viktor és társa 2019. február 3-án is megpróbált bejutni a raktárba, de a biztonsági őr megzavarta őket, ezért elhagyták a helyszínt.

A 37 éves elkövető felkutatására tett rendőri intézkedés nem vezetett eredményre, ezért ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói elfogatóparancsot adtak ki.

V. Viktor miután közel 1,5 millió forint értékben lopott műszaki termékeket, 2019. február 8-án ismét visszament társával a telephelyre. A biztonsági őr észrevette a két férfit, és értesítette a rendőröket, akik a helyszín közelében elfogták az elkövetőket.

A BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 25 éves pándi férfit lopás bűntett kísérlet miatt, V. Viktort pedig 24 rendbeli lopás és egy rendbeli lopás bűntett kísérlet miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A rendőrök V. Viktort őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. február 10-én elrendelt. A nyomozók közben a férfi 16 éves fiát is gyanúsítottként hallgatták ki.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.