Keresik a fiatalokat, akik telefonon tartanák a kapcsolatot karanténba szorult, magányos, idős emberekkel

2020. április 21., 22:00

Szerző:

„Hogy tetszik lenni?” címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A program az otthonaikba kényszerült idős korosztályt köti össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot tudnak biztosítani számukra – írja a hvg.hu.

„Nem csak a két generáció közötti kapcsolat felélénkítése a cél, hanem az értékteremtés, hagyományőrzés is, mivel minden héten új és új témákat helyezünk majd előtérbe, mint például, hogy hogyan szórakoztak régen és most, begyűjtjük a legjobb recepteket, meghallgatjuk a régebb óta fiatalok katonasztorijait, de előkerülnek a randik és az első szerelem történetei is.

 

A program során önkénteseink is kitörhetnek a karantén szürke egyhangúságából, és olyan történeteket, életbölcsességeket hallhatnak, ami emlékezetes lesz számukra" – mondta Nagy Réka, a Fesztivál Önkéntes Központ, a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet vezetője.

A Fesztivál Önkéntes Központ új programja mindenki számára nyitott. Minden felkészítés, meghallgatás, és kapcsolattartás online zajlik, így az ország bármelyik pontjáról jelentkezhetnek azok, akik szeretnének segíteni, kommunikatívak, és hetente pár órát tudnak szakítani arra, hogy idős emberekkel csevegjenek 

A programról itt olvashatnak bővebben.

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.