Autókat lopott, büféket tört fel, mindössze 14 évesen

2020. december 16., 12:37

Szerző:

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli lopás, jármű önkényes elvétele és kifosztás miatt vádat emelt egy jelenleg 15 éves fiatalkorúval szemben, aki a bűnlajstrom szerint több ízben lezáratlanul parkoló autókat szerzett meg és a bennük hagyott kulcs segítségével  jogtalanul közlekedett, emellett nagyanyja volt élettársát álmában kifosztotta és városszerte üzleteket, mobilbüféket tört fel. 

A vádirat szerint a vádbeli cselekmények elkövetésekor a 14. életévét nem sokkal betöltő fiatalkorú vádlott tavaly december 9-én az esti órákban egy kecskeméti benzinkúton összefutott kiskorú ismerősével, aki a segédmotor kerékpárját igyekezett beindítani. A fiatalkorú felajánlotta a segítségét, a motort beindította, majd arra felült és elhajtott. A hoppon maradt sértett másnap délben egy családi háznál felismerte a motorját, amivel közvetlenül ezután a vádlott ismét elhajtott. Néhány nappal később a sértett az egyik középiskola előtt megint meglátta a fiatalkorút, aki ekkor épp a motorkerékpárt szerelte és visszakérte tőle a járművét. A vádlott a kérésnek eleget tett és a sértett házáig tolta a motort.

Ezzel egyidőben a vádlott ismeretlen körülmények között megszerezte egy kecskeméti férfi autójának kulcsát és bár még jogosítványa sem volt, azzal éjjel a városban kocsikázott, amikor a kecskeméti rendőrök feltartóztatták. Két hónappal később, fényes nappal egy benne felejtett indítókulccsal együtt lezáratlanul parkoló autót kötött el, majd azzal közlekedve a fiatalkorú végül a lakása közelében parkolt le. Előtte azonban az első rendszámtáblát és a kulcsot elhajította, ez utóbbit annyira, hogy elő sem került.

A fiatalkorúnak mindezeken túl amiatt is felelnie kell, mert az őt szívességből befogadó nagyanyjának élettársától éjjel, álmában a mobiltelefonját ellopta. A sorozattolvaj emellett városszerte nyitva hagyott autókat fosztott ki, lezáratlan kerékpárokat lopott el, valamint zöldséges és büfés bódékat tört fel és elvitte a bennük talált váltópénzt.

Az ügyészség a fiatalkorút többrendbeli jármű önkényes elvételének bűntettével, emellett üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a fiatalkorú kötelezően pártfogó felügyelet alatt áll. A jelenleg más ügyben fogva lévő fiatalkorú bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.