Vizsgálja a fiatal édesanya halálát az NNK, de semmilyen információt nem közölnek róla

2020. május 24., 10:51

Szerző:

Vizsgálatot rendelt el az agyhártyagyulladásban meghalt 33 éves nő ügyében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) – derült ki az ATV Híradójából. A csatorna az Emmi-hez fordult, ők közölték, hogy az ügyben az NNK rendelt el vizsgálatot, ám arról csak a lezárulta után adnak információt. Hozzátették: az egészségügyi ellátások lépcsőzetes visszaállítása folyamatosan zajlik, a kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.

A tragédiáról  Bangóné Borbély Ildikó egy, a Facebook-oldalára feltöltött videóban számolt be, a politikus azt állítja, egy öt hónapos gyermek és egy hét éves kislány maradt édesanya nélkül azért, mert a járványra hivatkozva nem látták el a magyar állami egészségügyben. Az asszonyt nem tudták megfelelően és időben ellátni, ezért hunyt el május első napjaiban.

A szocialista képviselő videójában megszólalt a nő édesanyja, aki arról beszélt:

lányának nem volt krónikus betegsége,

egy nap azonban fejfájás kezdte gyötörni, majd belázasodott, de nem köhögött. A háziorvos koronavírus-tesztet rendelt el, de a mentő 48 óra elteltével sem érkezett meg. Közben a nő állapota folyamatosan romlott, már sugárban hányt. Végül megérkezett a mentő, Székesfehérvárra vitték, ám ott nem fogadták, így a nő végül a tatabányai kórház sürgősségi koronavírus-osztályára került. A koronavírus-tesztje negatív lett, még aznap este hazaküldték. Nem sokkal később újra mentőt hívtak hozzá, ami – miután több fővárosi kórház sem fogadta – Balassagyarmatra vitte. Itt halt meg nem sokkal később.