A MÁV szerint már csak egy évet kell várni, és újra működnek a liftek a ferihegyi vasútállomáson

2019. július 21., 09:55

Szerző:

Évek óta száznégy lépcsőfok vár mindenkire, aki vonatra akar szállni a ferihegyi vasútállomáson, amelyet tíz éve újítottak fel, a három lift azonban szinte azonnal meghibásodott, azóta sem működnek, egy napig sem bírják üzemben. A MÁV most azt ígéri, hogy jövőre, 2020 júniusában lehet használni majd – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából.

Ez az ígéret úgy hangzik, hogy a ferihegyi vasútállomás „vandálbiztos” lifteket kap, két héten belül megkötik a kialakításukról szóló szerződést,a és amennyiben nem jelentkezik valamilyen, a kivitelezést befolyásoló tényező, akkor a tervezés, az engedélyeztetés, a bontás és az építkezés után várhatóan 2020, június végére újra működhetnek a felvonók.

A kereskedelmi csatorna egy éve már feltette ugyanezt a kérdést a vasúttársaságnak, akkor is hasonló választ kapott.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.