Hasba szúrta a fiát a férfi, mert elhagyta a felesége

2021. január 13., 11:31

Szerző:

Vádat emelt egy 60 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

 

A vádirat szerint a vádlott szendrői családi házukban együtt élt feleségével és közös fiúkkal. 2019. november utolsó napjaiban a kora reggeli órákban a feleség Budapestre utazott, a férje és gyereke is kikísérték a buszhoz. Miután a nő elment a férfi és gyereke otthon aludtak, majd mindketten a helyi élelmiszerboltba mentek, ahol alkoholt vásároltak, amit a férfi a nap folyamán el is fogyasztott - írja az ügyészség

Az esti órákban a fiú aludni ment, de másnap kora hajnalban felébredt, kiment a konyhába, ahol látta, hogy az apja az asztalnál ül. Ekkor megkérdezte tőle, hogy tudja-e azt, hogy az édesanyja már nem fog visszajönni hozzájuk? A vádlott igenlő válasza után még azt is megjegyezte, hogy véleménye szerint az apja viselkedése miatt hagyta el őket. Ekkor szóváltás alakult ki közöttük, és a férfi felvette az asztalon lévő konyhakést, és azzal hasba szúrta a fiát. A szúrás miatt a sértett fiú rosszul lett, az ágyához eltámolygott, majd eszméletét vesztette. Magához térve azt látta, hogy az apja az ágya szélén ül telefonjával a kezében.

A fiú erős fájdalmat érzett, és látta az alvadt vért a hasánál, így elkérte az apjától a telefont, és felhívta a segélyhívószámot. A kiérkező mentők kórházba szállították. Életveszélyes állapotba került, csak a szerencsén múlott, hogy nem halt meg. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott, korábbi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtása elrendelésével. 

 

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.