Rendkívüli járadékot ad Ferencváros azoknak, akik a járvány miatt munkanélkülivé váltak

2020. március 30., 08:25

Szerző:

Összesen 300 millió forintot különített el a kilencedik kerületi önkormányzat azoknak, akik elvesztették a jövedelmüket a koronavírus-járvány miatt. A járadékot április közepétől lehet igényelni. A veszélyhelyzet ideje alatt így szeretnének segíteni.

„Egyik napról a másikra veszítik el emberek tízezrei a munkájukat ezekben a hetekben. Gyári munkások, vendéglátósok, zenészek, recepciósok, fotósok, konyhásnénik, rendezvényszervezők, kereskedők, színészek, takarítók, idegenvezetők, kozmetikusok, és még sokan mások.

Nem tudjuk még, hogy ez a 300 millió forint mennyi időre lesz elég, reméljük, hogy előbb-utóbb a Kormány is hozzátesz ehhez az összeghez valamennyit. Mondjuk egy közepes stadion árát”

- írta Baranyi Krisztina polgármester a Facebook-oldalán. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.