Elutasította a Fővárosi Választási Bizottság a beadványt, amely megtámadta a ferencvárosi polgármester-választás eredményét

2019. október 21. 18:13 - szerző: 168 Óra

Egyhangúlag elutasította a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) Fléger Tamás, a Munkáspárt ferencvárosi jelöltjének beadványát, amelyben csalásgyanús esetekre hivatkozva megtámadta a IX. kerületi polgármester-választás eredményét – írja a 444.

A választást Baranyi Krisztina, az ellenzék jelöltje nyerte a szavazatok 57 százalékával. Eddig azonban nem tudta elfoglalni a hivatalát, mert a munkáspárti beadványra hivatkozva a kerület jegyzője ezt nem engedte neki. Pár perccel a jogerőre emelkedés előtt támadták meg a szavazás eredményét.

Az FVB most arra hivatkozva utasította el Fléger kifogását, hogy az csak újsághíreket hoz fel a csalások bizonyítására, és ilyen esetekben a választási bizottság mindig így jár el.

Fléger egyébként pont olyan, csalásgyanús esetek miatt támadta meg az eredményt, amelyekről a választás napján Baranyi adott hírt.

Baranyi csütörtökön írta ki Facebook-oldalára, hogy aznap 16 órakor lépett volna hivatalba, de 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. „Nyertek 3 napot. Ez két dolgot jelenthet. Vagy ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek. Rettegnek. Van miért” – tette hozzá a IX. kerület polgármestere.