Baranyi Krisztinát ábrázoló gúnyrajz volt kifüggesztve a fideszes Bácskai János előtt a ferencvárosi közgyűlésben

2020. július 2., 12:13

Szerző:

Mátyás Ferenc ferencvárosi momentumos képviselő Facebook-oldalán osztott meg egy fotót a csütörtöki kerületi közgyűlésről. Ezen az látható, hogy Bácskai János fideszes politikus asztalán egy lap lóg, amin a kerület ellenzéki polgármesteréről, Baranyi Krisztináról készült gúnyrajz látható − vette észre a 444.

A rajz Bácskai asztalára volt felerősítve, Mátyás azzal kommentálta a Facebookon az esetet, hogy „még el sem kezdődött a testületi ülés, de Bácskai János már bebizonyította, hogy primitív, szexista és mérhetetlenül bunkó. Szégyenteljes viselkedés”.

 

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán kommentálta rajzot. Azt írta, hogy „a primitív, tahó, visszataszító szexizmusra nincs mentség”. 

Arra a hvg.hu emlékeztetett, hogy még februárban a helyi Fidesz frakcióvezetője, Gyurákovics Andrea számonkérte a polgármesteren, hogy miért titkolja az önéletrajzában élete 2014 előtti fontosabb eseményeit. Baranyi ekkor azt válaszolta, hogy minden adatot, ami a közre tartozik, azt már nyilvánosságra hozta. Azt is hozzátette:

„megértem, hogy a bugyimba is bele akar nézni, de akkor azt legközelebb személyesen próbálja meg intézni”.

Bácskai János sokáig vezette a IX. kerületet, a tavaly őszi önkormányzati választáson veszített az ellenzék jelöltjével, Baranyi Krisztinával szemben.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.