Fényes sikert aratott, a BVOP-kampány, hatezer ember jelentkezett a Gyere a hűvösre! felszólításra

2018. november 26., 16:23

Szerző:

Sikeres a büntetés-végrehajtás toborzókampánya, már több mint hatezren jelentkeztek munkára a rendvédelmi szervhez – írja a Világgazdaság.

Fotó: bv.gov.hu

Ősszel indította kampányát a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, amelyben jóvágású legényekkel és csinos lányokkal, valamint Rabul ejtünk, Gyere a hűvösre és Lebilincselünk szlogenekkel keresik az új börtönőröket. November végéig még lehet jelentkezni.

A szervezet kommunikációs főosztálya arról tájékoztatta a lapot, hogy eddig több mint hatezren jelentkeztek munkára a BVOP-nál. A parancsnokságnál nyolcezren dolgoznak, és jellemzően minden munkakörben (biztonsági felügyelő, reintegrációs tiszt, pártfogó felügyelő, szakorvos stb.) vannak nyitott pozíciók, ezek aránya 10 százalék körüli. Az álláshelyek feltöltöttsége megközelíti a 90 százalékot.

A kampány népszerűsítésére országjáró roadshow-t is indítottak, az ország számos településén toborzóirodát is működtetnek, a középfokú közoktatási intézmények végzős osztályaiban pedig pályaorientációs előadásokat tartanak. 

A BVOP-nál úgy fogalmaztak, hogy nehéz megtalálni az ideális munkaerőt a börtönökbe, az álláshelyek feltöltése érdekében szinte folyamatosak a felvételi eljárások. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a fiatalokat, mind pedig az idősebb korosztályt érdekli a szakma.

A kezdő fizetés tiszthelyetteseknek minimum havi bruttó 228 ezer forint, tiszteknek minimum havi bruttó 330 ezer forint, amelyet évi 200 ezer forint cafetéria egészít ki. Ezenfelül jár ruházati, lakhatási és utazási költségtérítés, valamint mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.