Volt szeretőjét zaklatta azzal egy prostituált, hogy golyó fog repülni a gyerekeinek a szobájába

2020. január 27., 15:09

Szerző:

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. január 24-én bűnügyi felügyeletét és távoltartását rendelte el annak a nőnek, aki ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást – írja a bíróság honlapján.

O. M. gyanúsított 2019 elején szexuális szolgáltatásait hirdette egy közösségi portálon. A sértett 2019 januárjában találkozott a gyanúsítottal, majd szexuális kapcsolatba kerültek egymással. A sértett azonban 2019 márciusában szakított a nővel. Ezt a nő nem fogadta el és továbbra is folytatni akarta a kapcsolatukat. Miután a sértett ezt visszautasította, a gyanúsított telefonon többször hívta őt és családtagjait is, akik letiltották a gyanúsított telefonszámát.

Ezt követően 2020 januárjában O. M. anyagi gondokkal küzdött, ezért ismét hívogatni kezdte a sértettet és sms üzeneteket is küldött neki, illetve személyesen megkereste ismerőseit, munkatársát is.

Pénzt követelt a sértettől és azzal fenyegette, ha nem ad neki pénzt, akkor „golyó fog repülni a gyerekeinek a szobájába”, „meg fogja őt lőni”, valamint „pokollá teszi a sértett és a családja életét”.

A sértett 2020. január 22-én bejelentést tett a rendőrségen, majd találkozót beszélt meg a gyanúsítottal a kért pénzösszeg átadása érdekében. A rendőrök a gyanúsítottat a pénz átvétele közben tetten érték és elfogták.

Tekintettel a kiszabható büntetés mértékére, megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. Továbbá megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné azzal, hogy a tanúkat megfélemlítené, vagy jogellenesen befolyásolná, valamint vagyoni helyzetére figyelemmel – jövedelemmel nem rendelkezik – annak a veszélye is fennáll, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság véleménye szerint a gyanúsítottal szemben enyhébb kényszerintézkedés elrendelése is elegendő, így az első fokú határozatig, de legfeljebb 2020. május 24-ig bűnügyi felügyeletét és távoltartását rendelte el.

Ez idő alatt a gyanúsított a távoltartással érintett személyekkel sem közvetlenül, sem közvetve nem léphet kapcsolatba.

A végzés ellen az ügyész fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

(A 24.hu nyomán.)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.