Napok óta, éjjel-nappal fényárban úszik a Puskás Aréna, de nem árulják el, miért pazarolnak

2019. november 22., 20:27

Szerző:

Egy hete adták a Magyarország-Uruguay barátságos válogatott futballmérkőzéssel a Puskás Arénát, a létesítményben az elmúlt napokban nem voltak rendezvények, mégis éjjel-nappal fényárban úszik. A stadion összes emeletén, még a lépcsőházakban is világítanak a lámpák

– tűnt fel a 24.hu-nak.

Stadionavató - A Puskás Aréna Stadionavató - A Puskás Aréna
Fotó: MTI/KKBK

A portál a díszvilágítás okairól érdeklődött a létesítmény-fenntartással megbízott Nemzeti Sportközpontok (NSK) emailcímén, és telefonon is megkeresték Mesics Barnabást, NSK Puskás Arénáért felelős projektvezetőjét. Ő nem nyilatkozott, de azt állította, a megfelelő választ már továbbították a sajtóosztálynak. Ez a válasz még nem érkezett meg a laphoz.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.