Hatalmas bajba került a Fény utcai piac

2020. január 21. 12:07 - szerző: 168 Óra

A Széll Kálmán tér mögötti Fény utcai piacot az elmúlt években több csapás is érte – derül ki Örsi Gergely polgármester előterjesztéséből.  

A környéken zajló hatalmas építkezések, a munkaerőhiány és a Nébih óriási médiavisszhangot kiváltó két évvel ezelőtti boltbezárása miatt a rengeteg vásárló pártolt el a piactól. Őrsi szerint az elmúlt években 30 százalékkal kevesebben járnak oda vásárolni, jelenleg pedig 15 üzlethelyiség áll üresen, amelyek hasznosítása a jelenleg érvényben lévő feltételrendszerrel szinte lehetetlennek tűnik.

Fotó: Wikipédia

Egy üres üzlethelyiség havi 300 ezer forint veszteséget jelent a társaságnak, amely éves szinten, 15 helyiséggel számolva 54 millió forint.

Az előterjesztés szerint a megoldást az jelenti, ha felszabadítják az üzletek profilkötöttségét, hogy ne csak élelmiszer-kereskedők használhassák az épületet. Az esetleges szerződéses partnerek köréből nem szabad kizárni semmilyen kereskedői csoportot sem, kivéve a használt ruha kereskedőket. Ha ez sem megy, akkor később más hasznosítási terület sem kizárt.

Őrsi javaslata szerint engedélyezni kell azt is, hogy az őstermelői asztalokon vállalkozói igazolvánnyal is lehessen asztalt bérelni, és hogy az asztalokon ne csak élelmiszert lehessen árulni – írta a napi.hu.