Félt a blamázstól az ELTE lemondta a gyíkemberekkel riogató konteóhívő előadását

2018. október 8., 17:28

Szerző:

Az ELTE épületébe szervezték David Icke magyarországi előadását, de a Természettudományi Kar professzorai felháborodását követően az egyetem vezetése gyorsan lemondta a programot – írja az Index.

David Icke sportriporter, ismert összeesküvéselmélet-hívő, akivel egy médium közölte 1990-ben, hogy földi létének különleges célja van, azóta állítása szerint az emberiséget érintő üzeneteket közvetít, például hogy az emberiséget alakváltó gyíkemberek uralják. Eszerint az idegen faj a Holdról manipulálja a Földet. A Hold szerinte egyébként egy belül üreges űrhajó. A földi elitet is gyíkember hibridek alkotják, az embereket pedig már genetikailag is manipulálták. Ő az összeesküvés-elméletek egyik legfőbb terjesztője, népszerűsége kifejezetten nagy a szélsőjobbos chemtrail-hívők körében.

Fotó: Facebook

A konteóguru első magyarországi fellépése október 19-én lesz. Helyszínnek az ELTE lágymányosi kampuszát választották, és hetek óta hirdetik, hogy a Természettudományi Kar (TTK) épületében lesz az előadás, amire a belépő 12 ezer forint.

A rendezvényről néhány napja az ELTE professzorai is értesültek. Surján Péter dékán levélben fordult az egyetem rektorához azért, hogy állítsák le az egyetem számára nagyon kínos eseményt.

– Tisztelettel kérem rektor úr kancellár úr véleményét, dékán urak támogatását, egyetértés esetén kancellár úr segítségét a rendezvény leállításához. Ha a rendezvény jogi okokból nem állítható már le, nagyon komoly kommunikációs stratégiát kell kidolgozzunk

– írta a dékán.

A portál információi szerint az ELTE TTK komoly anyagi gondokkal küzd, ezért különösen fontos a termeik bérbeadása külső programok számára. Az egyetem intézményhasznosítással foglalkozó részlege végül lemondta David Icke tervezett előadását, bár szerintük az egyetem még nem is igazolta vissza a helyszínt, előbb úgyis egyeztetni akartak házon belül, de így rögtön úgy döntöttek, hogy nem adnak engedélyt a rendezvényhez.

Az Index érdeklődött a program pesti szervezőinél is. Ők azzal magyarázták a történteket, hogy az előadó sokszor támadta a materialista tudósokat, ezért mindenhol megpróbálják megakadályozni az előadásait, az ELTE-n is szólhatott valaki, hogy ez veszélyes. Jelenleg új helyszínt keresnek a 4 órás programhoz.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.