Felrobban a méregtől a magyar és a lengyel kormány

A budapesti és a varsói kormány felrobban a méregtől, ha külföldön és odahaza azzal vádolják, hogy visszaszorítja a demokratikus szabadságjogokat, amikor fokozza a közmédiára gyakorolt szorítást és aláássa a többi féket és ellensúlyt is – írta az AFP hírügynökség tudósítása.

2016. május 19., 09:09

A cikk így fogalmaz: „Szijjártói magaslatokba emelkedett Lengyelország első számú vezetője, amikor reagált Bill Clinton bírálatára, miszerint a magyarok és a lengyelek tekintélyelvű fordulatot vesznek és Putyin-szerű irányítást akarnak.”

Kaczyński azon akadt ki, hogy az oroszokhoz hasonlítják, s azt ajánlotta a volt elnöknek, hogy keresse fel orvosát, ha úgy gondolja, hogy Lengyelországban nincs demokrácia. Beata Szydło kormányfő pedig azt közölte, hogy bocsánatkérést vár el Clintontól.

(Forrás: Szelestey Lajos/Klubrádió,

Yahoo)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.