Felmérés készül a nők elleni erőszakról – töltse ki a kérdőívet ön is!

2018. október 10., 19:09

Szerző:

A nők elleni munkahelyi erőszakról készít felmérést a Magyar Szakszervezeti Szövetség nőtagozata. Egyebek mellett arra szeretnének választ kapni, mennyire gyakori jelenség, a nőknek bármilyen zaklatást el kell-e viselniük, tesznek-e amiatt valamilyen lépést, s ha igen, annak van-e érdemi következménye.

A kérdőíven szerepel olyan kérdés is, hogy egyáltalán mit tekintenek zaklatásnak: testi kapcsolatra való felhívást, egy simogatást, a vonzó külsőre történő utalást, meghívást egy italra, esetleg szexuális tartalmú viccek mesélését?

A vizsgálódás kiterjed arra is, hogy a nőknek a nemük miatt el kell-e szenvedniük bármilyen megkülönböztetést. A felmérés eredményét a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján – november 25-én – hozzák nyilvánosságra.

A kérdőívet kitöltheti itt.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.