„Felmegyek, oszt' bebaszok egy gázpalackot a rendőrségre" - ismertette napi tervét egy részeg pásztói férfi

2019. november 12., 07:57

Szerző:

„Ha nem csinálnak semmit, én felmegyek oszt bebaszok egy gázpalackot a rendőrségre, és akkor mehetnek a faszomba” - mondta a Pásztói Rendőrkapitányság telefonos operátorának az a férfi, akit terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetéssel vádolnak. A pásztói lakos ügyét kedden tárgyalja a Balassagyarmati Törvényszék.

A vádirat szerint a vádlott tudta, hogy a nagybátyja és a családja lopja az áramot, és ezt be akarta jelenteni. A probléma csak az volt, hogy ezt a műveletet ittasan próbálta meg tavaly május 15-én reggel egy pásztói nyilvános telefonfülkéből. Az Országos Rendőr-főkapitányság Segélyhívó Központjába tett bejelentést, és hogy ezt nyomatékosabbá tegye, a Pásztói Rendőrkapitányságot fenyegetve próbálta meg elérni célját.

Ekkor említette meg, hogy mit fog csinálni a gázpalackkal, de azt is hozzátette, hogy ha aznap nem intézkednek, akkor másnap nagy balhé lesz a pásztói rendőrségen.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.