Feljelentik a kapucnis fiatalokat, akik lefestették Simicskának az „ORBÁN EGY GECI” feliratait

2017. október 3. 18:07 - szerző: Ágoston Zoltán

Felháborító, hogy engedély nélkül nélkül tették – állítja a Mahir Cityposter ügyvezetője.

 

Rongálás miatt tényleg feljelenti Simicska Lajos cége, a Mahir Cityposter Kft. azokat a kapucnis fiatalokat, akik Veszprémben kedd délelőtt fehér festékkel eltakarták társaság veszprémi hirdetőoszlopaira felírt „ORBÁN EGY GECI” feliratokat. A hirdetőoszlopokat Simicska saját kezűleg graffitizte tele. Ötig jutott, amikor igazoltatták. A rendőrök előtt azzal védekezett, hogy a saját tulajdonával azt csinál, amit akar. Ez egyébként igaz is, az oligarcha hivatalosan sem bűncselekményt, sem szabálysértést nem követett el, de korábbi cikkünkben mi is megpendítettük, hogy a feliratokat lefestő kapucnis fiatalokat elvileg fel lehetne jelenteni, mégpedig a hirdetőoszlopok megrongálásért.

Az ötlet valószínűleg megtetszett a hvg.hu-nak is, a portál legalábbis megkérdezte a Mahir Citypostert a lehetőségről. Kovács István, a cég ügyvezetője így válaszolt:

„Fölháborító, hogy Simicska úr feliratát engedély nélkül eltávolították, és kapucnis fiatalok rongálják a cég felületeit, ezért természetesen feljelentést teszünk.”