Feljelentést tesznek Tiborcz István vári terjeszkedése miatt Karácsony Gergelyék

2019. június 12., 17:27

Szerző:

Rendőrségi feljelentést tesz a Párbeszéd I. kerületi képviselője, V. Naszályi Márta hűtlen kezelés és károkozás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Budavári Önkormányzat ugyanis még áprilisban lemondott egy több százmillió forintot érő vári műemléképület elővásárlási jogáról Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István javára.

A képviselő Karácsony Gergely főpolgármester-jelölttel együtt tartott sajtótájékoztatót.

V. Naszályi Márta elmondta, hogy álláspontja szerint a Fortuna utcában található ház méretei és az érte kifizetett összeg feltűnő aránytalanságban áll a várban található ingatlanokhoz képest.

Az I. kerület vezetése mindössze egy hét leforgása alatt döntötte el, hogy nem él az elővásárlási jogával, és a 370 millióért árult épületet Tiborcz István nem a cégén, az ingatlanfejlesztésben utazó BDPST Zrt.-n keresztül, hanem magánszemélyként vásárolhatja meg.

A Párbeszéd I. kerületi polgármester-jelöltje azt mondta, véleménye szerint egyáltalán nem volt előkészítve a döntés, amellyel az önkormányzat lemondott a jogáról. Képviselőként sem tájékoztatták arról, hogy pontosan mit nem akar megvenni a kerület.

V. Naszály Márta kijelentette, hogy a 370 millió forintos vételár jutányos ár lett volna az önkormányzatnak az ingatlanért. Úgy véli, ebben az esetben nem érvényesült a felelős gazdálkodás, ezért tesz feljelentést.

(A 24.hu nyomán.)