Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A Honvédkórház két orvosát és egy ápolót meggyanúsítottak gondatlan veszélyeztetéssel egy asszony tavalyi halála miatt

2019. augusztus 22. 21:14 - szerző: 168 Óra

Tavaly decemberben Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő közösségi oldalán arról számolt be, hogy egy középkorú nőt folyamatos görcsökkel, 200-as vérnyomással vitt be a lánya a Honvédkórház sürgősségijére. A nőt átküldték a Podmaniczky utcai telephelyre, majd pár óra várakozás után visszaküldték azzal, hogy nem tudják elvégezni az ultrahang vizsgálatot.

Fotó: MTI/Lakatosi Péter

Ezután a Róbert Károly körúton elvégezték az asszony vizsgálatát, majd CT vizsgálatra a Dózsa György úti telephelyre szállították. Ott érszűkület miatti bélelhalást diagnosztizáltak nála. Másnap este műtötték, de az életét már nem tudták megmenteni.

Tényi István bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt.

24.hu azt írja hogy a BRFK a Sebészeti Osztály egyik ápolója és két doktor ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A portál szerint az egyik orvos szerződéses katona, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le az eljárást.