Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a dunakiliti férfi, aki évekig élt együtt halott anyjával

2018. március 13. 14:26 - szerző: 168 Óra

Évekig élt együtt halott édesanyja holttestével egy dunakiliti férfi, a bíróság jogerősen elítélte. Fél év börtönbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve, és köteles megtéríteni a 67 ezer forintos bűnügyi költséget – írja a Kisalföld.

Először szándékos emberölés ügyében nyomozott a rendőrség, de az eljárást megszüntették. Később gondozási kötelezettség miatt emeltek ellene vádat. A Mosonmagyaróvári Járásbíróságon az ítélethirdetéskor a bírónő hajmeresztőnek és döbbenetesnek minősítette az esetet, és kijelentette, hogy a család és a környezet erkölcsi felelősségét is számításba kell venni. A férfi bűnösségét azzal indokolta a bíró, hogy tisztában volt azzal, hogy romlik édesanyja állapota, mégsem kért segítséget.

– A lánytestvérek vállrándítással elintézték, hogy nem lehet édesanyjukon segíteni – mondta a bíró. Kiemelte azt is, hogy az asszonyt a faluban lakó négy testvére sem látogatta meg, a fiát a család egyedül hagyta ebben a helyzetben.

A férfi megbánta, amit édesanyja holttestével tett, védőügyvédje a védőbeszédben elmondta, hogy a vádlott félt attól, hogy mi történik a jelzáloggal terhelt házzal, ha kiderül édesanyja halála.

A férfi élelmet vitt ugyan édesanyjának, amikor az asszony állapota romlott, de ezen kívül mást nem tett, nem kért segítséget senkitől. A nő halála után a holttestet a pincébe dobta, onnan került elő két évvel később.