Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a biztonsági őrt, aki megverte az Index újságíróját

2019. április 26. 11:28 - szerző: 168 Óra/MTI

Jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy Erzsébet körúti gyorsétterem biztonsági őrét, aki megvert egy vendéget – közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel. A sértett az Index munkatársa, Szabó Zoltán újságíró volt.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta, 2017. október 15-én egy VII. kerületi étterem egyik vendége – kifejezett kérése ellenére – nem kapta meg a vásárlók könyvét, ezért szóváltásba keveredett az étterem két dolgozójával. Ekkor a 30 éves vádlott indokolatlanul megragadta a ruházatánál és az utcára rángatta, majd arcon ütötte a vendéget. Ezt követően a sértett kérdőre vonta a biztonsági őrt, aki tovább bántalmazta.

 – A sértett az arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülés bekövetkezésének is fennállt az esélye – tette hozzá.

Fotó: Facebook / Szabó Zoltán

A vádlott súlyos testi sértés bűntettének kísérletében bűnösnek vallotta magát, a bíróság a férfit tíz hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az eset után Szabó Zoltán megegyezett az étteremlánccal, hogy kárpótlásként a KFC félmillió forinttal támogat két olyan szervezetet, amik nehéz sorsú gyerekeken segítenek.