Koronavírusban hunyt el a felcsúti háziorvos

2020. december 1., 10:54

Szerző:

Koronavírusban meghalt Felcsút háziorvosa – derült ki a Magyar Orvosi Kamara holnapján közzétett friss adatokból. A helyi orvosi rendelő megerősítette a hírt. Dr. Goda Lajost egyelőre a vértesboglári háziorvos helyettesíti.

Kedd délelőttig összesen húsz egészségügyi dolgozó halt meg Magyarországon a koronavírus járvány következtében. A Magyar Orvosi Kamara honlapján közzétett adatok szerint az áldozatok között van négy vidéki és egy budapesti háziorvos, több ápolónő és mentős.

Nagyjából egy héttel ezelőtt még csak 10-en szerepeltek a MOK listáján, amit azért kezdtek el vezetni, hogy látható legyen, hány egészségügyi dolgozó veszti életét a koronavírus elleni harcban. A listán szerepel Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház néhai főigazgatója. is. 

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.