Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Fekete-Győr András: a Fidesz számára veszett ügy a fiatalság megnyerése, amit most csinálnak, csak elkeseredett kapálózás

2020. január 9. 09:40 - szerző: 168 Óra

„Az Y és Z generáció tagjaiban sokkal erősebb a vállalkozószellem, mint felmenőikben, ha valami nem tetszik nekünk, könnyebb odébb költöznünk néhány határral. Nem jön be, hogy a mai Magyarországon csak az emelkedhet fel, aki megcsókolja Orbán Viktor focicipőjét; több Európát szeretnénk, nem pedig több Moszkvát.

A Fidesz számára veszett ügy a fiatalság megnyerése,

amit most csinálnak az nem több elkeseredett kapálózásnál –

mondta a Magyar Narancsnak adott interjújában a Momentum elnöke. 

Fekete-Győr András szerint az a fiatalokra nézve is megalázó, hogy Orbánnak egy fiatal politikus nem több, mint kabalafigura, egy fiatal fantáziáját pedig nem fiatal politikusokkal lehet megragadni, hanem egy XXI. századi, haladó szellemű Magyarország ígéretével. 

Fotó: Kökényesi Gábor

Ha a Fidesz ennek az ellenkezőjét építi, akkor teljesen mindegy, hogy 22 vagy 50 éves az ifjúságpolitikai államtitkár

– vélekedett.

A politikus Momentum és az MSZP közti angyalföldi konfliktusról szólva úgy fogalmazott: nem látja, hogy megállapodna a két párt. Szerinte az MSZP helyi szervezete felrúgta a korábbi megállapodást: ez egy momentumos körzet volt, Kerpel-Fronius megnyerte, az MSZP-nek 13 képviselője van, a Momentumnak is jár egy. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Fekete-Győr szerint a 2022-es választás több pártnak is a véget fogja jelenteni, 2019 két választása pedig arról szólt, hogy az ellenzéki választók kiemeltek két pártot: a DK-t a múltból, s Momentumot a jövőből. Ez a két párt fogja meghatározni az ellenzék 2022 után politikáját – vetítette előre.