Fekete-Győr András: a Fidesz számára veszett ügy a fiatalság megnyerése, amit most csinálnak, csak elkeseredett kapálózás

2020. január 9., 09:40

Szerző:

„Az Y és Z generáció tagjaiban sokkal erősebb a vállalkozószellem, mint felmenőikben, ha valami nem tetszik nekünk, könnyebb odébb költöznünk néhány határral. Nem jön be, hogy a mai Magyarországon csak az emelkedhet fel, aki megcsókolja Orbán Viktor focicipőjét; több Európát szeretnénk, nem pedig több Moszkvát.

A Fidesz számára veszett ügy a fiatalság megnyerése,

amit most csinálnak az nem több elkeseredett kapálózásnál –

mondta a Magyar Narancsnak adott interjújában a Momentum elnöke. 

Fekete-Győr András szerint az a fiatalokra nézve is megalázó, hogy Orbánnak egy fiatal politikus nem több, mint kabalafigura, egy fiatal fantáziáját pedig nem fiatal politikusokkal lehet megragadni, hanem egy XXI. századi, haladó szellemű Magyarország ígéretével. 

Fotó: Kökényesi Gábor

Ha a Fidesz ennek az ellenkezőjét építi, akkor teljesen mindegy, hogy 22 vagy 50 éves az ifjúságpolitikai államtitkár

– vélekedett.

A politikus Momentum és az MSZP közti angyalföldi konfliktusról szólva úgy fogalmazott: nem látja, hogy megállapodna a két párt. Szerinte az MSZP helyi szervezete felrúgta a korábbi megállapodást: ez egy momentumos körzet volt, Kerpel-Fronius megnyerte, az MSZP-nek 13 képviselője van, a Momentumnak is jár egy. 

Fekete-Győr szerint a 2022-es választás több pártnak is a véget fogja jelenteni, 2019 két választása pedig arról szólt, hogy az ellenzéki választók kiemeltek két pártot: a DK-t a múltból, s Momentumot a jövőből. Ez a két párt fogja meghatározni az ellenzék 2022 után politikáját – vetítette előre.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.