Fehérvár 11-esekkel nyert a Reims csapat ellen

2020. szeptember 25., 06:18

Szerző:

A Fehérvár FC hazai pályán gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel 4-1-re legyőzte csütörtökön a francia Reims csapatát, így továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójából.

Márton Gábor vezetőedző együttese mostani sikerével egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy 2012 és 2018 után története során harmadszor is csoportkörbe jusson a második számú európai kupasorozatban.

A Standard Liege lesz a MOL Fehérvár FC ellenfele jövő csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában, mivel a belga csapat hosszabbításban 2-1-re legyőzte a vendég Vojvodinát a harmadik körben.

Ha a Fehérvár újra továbbjutna, először fordulna elő, hogy két magyar együttes is főtáblán szerepel valamelyik nemzetközi klubsorozatban, mivel a Ferencváros a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában már mindenképpen csoportkörös lesz.

A Fehérvár elleni, főtáblára jutásért sorra kerülő mérkőzés Belgiumban lesz.

A magyar érdekeltségű csapatok közül kiesett a Piast Gliwice, a Hajduk Split és a DAC is. A lengyel együttes 3-0-ra kapott ki a Köbenhavn otthonában úgy, hogy Vida Kristopher végig a pályán volt. A horvátok a Galatasaray vendégeként maradtak alul 2-0-ra, Gyurcsó Ádámot a 84. percben cserélték le. A szlovák bajnokság éllovasa Kalmár Zsolttal és Schäfer Andrással végig a soraiban pedig kiütéses, hétgólos vereséget szenvedett a LASK Linz stadionjában.

A neves csapatok közül a Tottenham Hotspur és az AC Milan is továbbjutott, utóbbiban nemzetközi mérkőzésen először lépett pályára Cesare és Paolo után a harmadik generációs Maldini, Daniel.

(MTI)

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.