Alvó idős házaspárt rabolt ki velencei otthonukban három fegyveres

2020. augusztus 4., 19:03

Szerző:

Három fegyveres ébresztett fel egy alvó nyugdíjas házaspárt a velencei házában vasárnap hajnalban - számolt be a police.hu. A kámzsát viselő két férfi és női társuk egy nyitott ablakon keresztül jutott be a családi házba és késsel, illetve fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegették az idős párt, hogy ha nem adják oda nekik a pénzüket és ékszereiket, akkor bántódásuk esik.

A házaspár több millió forintnyi készpénzt és ékszereket adott oda a rablóknak, akik a ház előtt várakozó taxival menekültek el, melyet negyedik társuk vezetett.

A rendőrök alig néhány órán belül azonosították, majd elfogták a menekülésre szolgáló taxi 24 éves budapesti sofőrjét. Ezt követően hétfőn hajnalban a rendőrök a TEK segítségével Budapesten elfogták a bűncselekmény másik két gyanúsottját, egy 26 éves ugyancsak budapesti nőt és egy 17 éves fiatalt. A rendőrök a házkutatások során mobiltelefonokat, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket, készpénzt és ékszereket foglaltak le.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói mindhárom személyt rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A negyedik tettes ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki, őt továbbra is keresik.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.