A Fidesz–DK–LMP–Jobbik közösen szavazta meg, hogy induljon fegyelmi eljárás a momentumos polgármester ellen

2020. július 17., 16:20

Szerző:

A gödi képviselő-testületben a Fidesz–DK–LMP–Jobbik alkotta alkalmi koalíció pénteken megszavazta, hogy induljon fegyelmi eljárás Balogh Csaba momentumos polgármester ellen, valamint tisztségét 30 napra függesszék fel, közölte a Momentum sajtóközleményében.

Balogh és a többi munkatársa között már jó ideje egyre feszültebb a viszony. 

A párt szerint a fegyelmi eljárás elindításának okaként a jogköreiktől megfosztott alpolgármesterek a Szervezési és Működési Szabályzat megsértését, a beszerzési szabályzat megsértését, valamint a költségvetési rendelet figyelmen kívül hagyását jelölték meg.

Az ülésen ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy

bár a beadvány készítői nem tudnak konkrét szabálysértést megnevezni, a „biztonság kedvéért” szeretnék lefolytatni a vizsgálatot. Ez a vizsgálat az önkormányzatnak 3.000.000 forintjába fog kerülni.

Mivel Balogh úgy vélte, hogy nem erre kellene a város amúgy sem túl sok pénzét költeni, ezért nem szavazta meg a beadványt, de mivel takargatnivalója nincs, az eredményt elfogadta és áll elébe a vizsgálatnak – írta a párt.

A közlemény szerint a két alpolgármester nem volt hajlandó alávetni magát a vizsgálatnak, több alkalommal még a napirendről is levetették a kérdést.

A Momentum arról számolt be, hogy a felfüggesztést Balogh megvétózta, mert az véleménye szerint mindenképp sértené Göd város érdekeit – így ezt a határozatot 15 nap múlva tárgyalhatják újra.

Gödön az őszi önkormányzati választásokon az ellenzék a 12 fős testületben nyolc helyett szerzett meg, ám június 29-én két alpolgármester, az LMP-s Fülöp Zoltán és a DK-s Lőrincz László, valamint egy másik DK-s és egy jobbikos képviselő bejelentette, hogy frakciót alakít Göd Fejlődéséért néven. Az ellenzéki többség elolvadt, a momentumos polgármester, Balogh Csaba és köre összesen négy főt tesznek ki azóta.