Fegyelmi eljárás indult a telefonügyeletes ellen, aki nem küldött járőröket a budai családi tragédia helyszínére

2019. augusztus 24., 11:25

Szerző:

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert a Zöldlomb utcai családi tragédiával kapcsolatos bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa - közölte a rendőrség.

A vizsgálatot azért rendelte el a főkapitány, mert augusztus 22-én egy 10 óra 54 perckor érkezett bejelentés után nem mentek rendőrök a megadott címre, a II. kerületi Zöldlomb utca egyik társasházához.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2019. augusztus 22-én 10 óra 54 perckor egy nő hívta a segélyhívót, mert egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot.

A nyomozás adatai szerint a bejelentés előtt 24 órával a család tagjai már nem éltek.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el.

A vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene.

Mint megírtuk: a gyanú szerint egy 35 éves férfi ölte meg élettársát és négyéves gyereküket, majd magával is végzett az albérletben. A családot többször is hallották veszekedni a környékbeliek.