Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Videón, ahogy egy komplett farkasfalka ólálkodik az éj sötétjében Aggteleknél

2019. augusztus 15. 13:55 - szerző: 168 Óra

Az Aggteleki Nemzeti Park augusztus 14-én újabb farkasfalkáról készült videót osztott meg Facebook-oldalán. A felvételt Szabó Ádám, nemzeti park igazgatóságának szakreferense készítette.

A kameracsapdás mozgóképeken farkasok sétálnak békésen az éjszakai erdőben, méghozzá egész szép számú farkasfalka, hisz az elsőként érkező felderítőt további öt, kémlelve szaglászó társa követi, akik rá se hederítenek a kameracsapdára:

A farkas az I. világháború után tűnt el hazánkból, és csak az 1980-as években jelent meg újra. Magyarországon 1993 óta védett a nagyragadozó, 2001 óta a fokozottan védett fajok közé tartozik a mesék ordas farkasa. Sokan nem tudják, hogy az erdei életközösségre és a biológiai sokféleségre nézve a farkasnak mennyire pozitív a hatása: segít a vadállomány szabályozásában, mivel a beteg, legyengült egyedeket ejti el. Ahol rendszeresen előfordul, ott hosszú távon az erdők, gyepek állapota is javul – írja a Sokszínű vidék.

A Zempléni-hegységben a múlt hónap elején farkasok téptek szét egy másfél mázsás borjút – közölte az MTI a füzéri polgármester bejelentése nyomán.