Elképesztően alacsony áron szórt el bérlakásokat a fideszes szolnoki önkormányzat, Farkas Flórián embere is jól járt

2019. szeptember 10., 08:44

Szerző:

Rendkívül nagyvonalú volt a szolnoki önkormányzat az ingatlanjait bérlőkkel, amikor értékesített nekik nagyjából 40 ingatlant, ugyanis

az eladott önkormányzati bérlakások átlagára 2,6 millió forint volt

– tudta meg az önkormányzat 2017-es és 2018-as adásvételi dokumentumaiba betekintő Radócz Zoltán képviselő (MSZP). A bérlők kilétéről bár nem adott tájékoztatást a Szalay Ferenc által vezetett fideszes önkormányzat adatvédelmi okokra hivatkozva, de 24.hu információi szerint a vevők között nagyon jól járt

Kozák Ferenc, a szolnoki Lungo Drom vezetője, aki 4,1 millióért tudott vásárolni egy belvárosi, a Tisza partjához közeli 76 négyzetméteres, két és fél szobás lakást. Az ingatlant egy hét múlva tovább adta 5 millió forintért.

Kozák Ferenc neve az országos politikában nem ismert, de évek óta szoros szövetségese Farkas Flóriánnak, az Országos Roma Önkormányzat pénzügyi botrányairól ismert egykori vezetőjének, akivel augusztus 30-án is közösen kampányolt a városban a közelgő önkormányzati választások miatt.

Száztíz új munkahelyet teremt a Drenik Hungary Kft. beruház? Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc
Fotó: MTI/Mészáros János

A roma nemzetiségi képviselő a portálnak azt mondta, hogy ő az önkormányzat által felbecsült értéket fizette ki a lakásért. A szolnoki önkormányzat jelenleg is perben áll Radócz Zoltánnal – aki egyébként a helyi ellenzék közös polgármesterjelöltje –, miután az értékbecslések dokumentumait nem hajlandó kiadni a város közérdekű adatigénylésben.