Farkas Flórián újra az Országos Roma Önkormányzat elnöke akar lenni

2019. október 2., 07:52

Szerző:

Szervezete, a Lungo Drom nevében Farkas Flórián indul a 47 fős Országos Roma Önkormányzat elnöki tisztségéért – írja a Népszava. A lap emlékeztet, hogy az összeférhetetlenségi szabályok kizárják, hogy ORÖ-elnök egyúttal  akkor  parlamenti képviselő legyen, vagyis ha nem csak húzónévként írták fel a listára, akkor úgy tűnik, hogy a Fidesz meg akar szabadulni a kegyvesztett politikustól. 

Ami ezt a kegyvesztettséget illeti, Farkas Flóriánnak csak az egyik botránya, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) büntetőeljárást javasolt Magyarországnak az akkor Farkas Flórián vezette ORÖ égisze alatt zajló roma felzárkóztatási programban, a 2014-ben alapított Híd a munka világába szövetkezetben eltűnt EU-s támogatások miatt. Összesen 1,6 milliárd forintról volt szó, a szövetkezetet gyakorlatilag szétlopták, a túlzónak tartott bérkifizetések meghaladják a 700 millió forintot, kétszázmilliót költötték egy Gellérthegy utcában fekvő irodaházra, hogy onnan irányítsák a programot. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyébként végül meg sem próbálta kifizettetni az EU-val a pénzt, hanem visszafizetést kért az ORÖ-től úgy, hogy 1,3 milliárd forintot átvállalt a veszteségből, hogy a szervezetnek csak a fennmaradó 300 milliót kelljen előteremtenie.

Farkas Flórián 2002 óta a Fidesz parlamenti képviselője.

 

 

A Lungo Dromon kívül még három másik roma szervezetnek sikerült országos listát állítania, október 13-án.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.