Farkas Flórián: Nem szabad megengednünk, hogy a migránsok szabadon jöjjenek be az országunkba

2019. április 25., 09:54

Szerző:

Interjút adott a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője, amelyben kijelentette, hogy a május 26-i EP-választásnak hatalmas tétje van a roma társadalom számára is. 

– A tét családunk, gyermekeink jövője, kultúránk, nemzeti függetlenségünk. Aki a migrációt támogatja, annak nem érték a nemzet, a család, a kereszténység 

– hangoztatta a politikus, hozzáfűzve, hogy ha az EU-nak bevándorláspárti vezetése lesz, akkor „a mindennapjaink” kerülnek veszélybe.

– Nem szabad megengednünk, hogy a migránsok szabadon jöjjenek be az országunkba, magukkal hozva a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet. Mi azt szeretnénk, hogy az asszonyaink, lányaink egyedül is kimehessenek az utcára, ne kelljen félniük erőszakos cselekedetektől, mint ahogyan arra számos példát láttunk azon országokban, melyek nagy számban fogadtak be migránsokat

– mondta erről. Jelezte, azt is, hogy a Lungo Drom kiáll Orbán Viktor hétpontos EP-választási programja mellett.

Farkas Flórián
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Farkas Flórián – aki szerint a roma férfi felgyújtásával viccelődő fideszes képviselőtársának, Pócs Jánosnak nem kellene lemondania –, 2011 és 2014 között az Országos Roma Önkormányzat elnöke volt. A szervezet mintegy 2 milliárd 873 millió forint támogatást kapott, Farkas Flórián saját hatáskörben ennek tíz százalékáról, 287 millió forint felhasználásáról dönthetett. Az ORÖ közgyűlésének semmilyen tudomása nem volt arról, mire költi a pénzt. Mandátumának a másik nagy botránya a Híd a munka világába program volt, kiderült ugyanis, hogy az 1,6 milliárd forintos támogatást nem felzárkóztatásra, hanem ingatlanvásárlásra költötték. Mivel EU-s támogatással elindított programról van szó, az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálatot indított, az ORÖ-nek pedig vissza kellett fizetnie a pénzt. Mivel ezt nem tudta megoldani, végül az Orbán-kormányra hárult a feladat. A Farkas Flórián körül gyűrűző botrányokról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.