Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Nyomozás indult, mert Farkas Flórián szövetségese rendkívül olcsón vehetett egy szolnoki önkormányzati ingatlant

2019. szeptember 20. 11:52 - szerző: 168 Óra

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egy 4 millió forintért eladott szolnoki önkormányzati ingatlan ügyében – írja a 24.hu.

A portál nemrég arról számolt be, hogy a szolnoki önkormányzat 2017-es és 2018-as adásvételi dokumentumaiba betekintett Radócz Zoltán szocialista képviselő. Így derült ki, hogy az önkormányzat igen nagyvonalú volt az ingatlanjait bérlőkkel, mert a nagyjából 40 eladott önkormányzati bérlakás átlagára 2,6 millió forint volt.

Megújult a szolnoki városháza épülete A szolnoki városháza épülete
Fotó: MTI/Mészáros János

A bérlők kilétéről nem adott tájékoztatást a Szalay Ferenc által vezetett fideszes önkormányzat adatvédelmi okokra hivatkozva, de a 24.hu információi szerint a vevők között nagyon jól járt Kozák Ferenc, a szolnoki Lungo Drom vezetője, aki 4,1 millióért tudott vásárolni egy belvárosi, a Tisza partjához közeli 76 négyzetméteres, két és fél szobás lakást. Az ingatlant egy hét múlva tovább adta 5 millió forintért. Kozák Ferenc Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő és romaügyi főfelelős szolnoki szövetségese.

A portál azt írja, hogy a hasonló méretű és fekvésű szolnoki lakások piaci ára már két évvel ezelőtt is meghaladta a 20 millió forintot.

Az értékbecslést az önkormányzat végeztette, de Szalay Ferenc polgármester az ellenzék többszöri kérésére sem volt hajlandó kiadni az értékbecslésről szóló dokumentumokat.