Nyomozás indult, mert Farkas Flórián szövetségese rendkívül olcsón vehetett egy szolnoki önkormányzati ingatlant

2019. szeptember 20., 11:52

Szerző:

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egy 4 millió forintért eladott szolnoki önkormányzati ingatlan ügyében – írja a 24.hu.

A portál nemrég arról számolt be, hogy a szolnoki önkormányzat 2017-es és 2018-as adásvételi dokumentumaiba betekintett Radócz Zoltán szocialista képviselő. Így derült ki, hogy az önkormányzat igen nagyvonalú volt az ingatlanjait bérlőkkel, mert a nagyjából 40 eladott önkormányzati bérlakás átlagára 2,6 millió forint volt.

Megújult a szolnoki városháza épülete A szolnoki városháza épülete
Fotó: MTI/Mészáros János

A bérlők kilétéről nem adott tájékoztatást a Szalay Ferenc által vezetett fideszes önkormányzat adatvédelmi okokra hivatkozva, de a 24.hu információi szerint a vevők között nagyon jól járt Kozák Ferenc, a szolnoki Lungo Drom vezetője, aki 4,1 millióért tudott vásárolni egy belvárosi, a Tisza partjához közeli 76 négyzetméteres, két és fél szobás lakást. Az ingatlant egy hét múlva tovább adta 5 millió forintért. Kozák Ferenc Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő és romaügyi főfelelős szolnoki szövetségese.

A portál azt írja, hogy a hasonló méretű és fekvésű szolnoki lakások piaci ára már két évvel ezelőtt is meghaladta a 20 millió forintot.

Az értékbecslést az önkormányzat végeztette, de Szalay Ferenc polgármester az ellenzék többszöri kérésére sem volt hajlandó kiadni az értékbecslésről szóló dokumentumokat.

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.