Fahusánggal és jégkaparóval verte agyon élettársát egy hajléktalan a Marina-partnál

2019. június 24., 11:50

Szerző:

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy hajléktalan férfi ellen, aki 2017. december 11-én agyonverte élettársát - olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott másnap délelőtt hívta az Országos Mentőszolgálatot, hogy egy XIII. kerületi, Turóc utcai romos épületben holtan találta 43 éves élettársát. Mivel a mentők nem tudták kizárni az idegenkezűséget, értesítették a rendőrséget, a helyszíni szemle alapján a nőt agyonverték, a nyomozás során pedig kiderült, hogy a tettes az élettárs volt.

Fotó: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi és a nő 2017 novemberétől voltak élettársak, mindketten hajléktalanként éltek a Turóc utcai elhagyatott épületben, amikor december 11-én estére mindketten lerészegedtek. A férfi eddig tisztázatlan okokból rugdosni kezdte a nőt, de fahusánggal és jégkaparóval is verte, amibe az áldozat belehalt.

A Fővárosi Főügyészség a férfi, mint visszaeső ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény tíz évtől húsz évig tartó, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntetni rendel.

Fotó: Ügyészség

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.