Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Ezt válaszolták az Emmi államtitkárai a kérdésre, hogy a gyerekeiket állami vagy magániskolába járatják-e

2018. szeptember 5. 14:47 - szerző: 168 Óra

„A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben."

– ezt a panelválaszt adták a gyermeket nevelő miniszterek és az Emmi államtitkárai közül azok, akik egyáltalán hajlandóak voltak válaszolni a 24.hu kérdésére, miszerint a gyerekeik állami, egyházi vagy magánóvodába, -iskolába járnak-e.

Érdekes, de szóról-szóra ugyanezt közölte a 444-gyel Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, miután tegnap éppen maga terítette szét a Facebookon, hogy a gyerekei egy méregdrága magániskolába járnak.

A kormánytagok egy részéről nem derült ki semmi e tekintetben, a kérdésre például sem Rogán Antal, sem Szijjártó Péter nem reagált; utóbbi felesége mindenesetre egy olyan magánóvoda felügyelő bizottságának tagja, amelynek tagintézménye az ő ingatlanában működik.

Bár a 24.hu kérdésére Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is azt a hivatalos választ küldte, hogy gyererekei taníttatása magánügynek minősül, a zoom.hu telefonon érdeklődő újságírójának már azt mondta, mindkét köznevelésben érintett gyermeke a lakóhelyük szerinti körzeti intézménybe jár.