Munkahelye elvesztésével is megfenyegette a rendőr vezérőrnagy az általa megvert ezredes asszonyt

2019. szeptember 12., 12:20

Szerző:

Ismét beszélt a Népszavának az a rendőr ezredes nő, aki feljelentette vezérőrnagy felettesét. A nő azt állítja, viszonyuk volt, és miután neki elege lett a szeretői státuszból, szakított a férfival, aki pokollá tette az életét. Hónapokig zaklatta, fenyegette, majd bántalmazta, az ezredes ezért látleletet vetetett fel a sérüléseiről, és a szolgálati utat betartva előbb Balogh János országos rendőr-főkapitánynak jelentette az esetet, majd amikor azt látta, hogy semmi sem történik, feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Az ezredes most azt mondja, a vezérőrnagy egyszer azzal fenyegette meg, ha bármit lép ellene, gondoskodni fog róla, hogy ne csak a rendőrségen veszítse el az állását, hanem az állami szférában se kapjon sehol munkát. Tudja, hogy mindent kockára tett azzal, hogy a rendőr-főkapitányhoz, majd az ügyészséghez fordult.

Miután a Népszava megírta az ügyet, az ORFK közölte, hogy a főkapitány az ezredes bejelentését továbbította az illetékes Központi Nyomozó Főügyészségre. Ez meglepte az ezredest, mert őt sem szóban, sem írásban nem értesítették. A lap szerint nincs utalás eljárás indítására az átrendeléséről szóló parancsban sem, a főkapitány ebben a "szolgálat érdekére" hivatkozott. Újból megkeresték az ORFK-t, hogy megtudják, történt-e olyan intézkedés, amely a feljelentésben bántalmazóként szereplő vezérőrnagy munkaviszonyát, szolgálati beosztását érinti, de a rendőrség reagálásából ez nem derült ki.

A nyomozás jelenleg is tart, az ezredest a Központi Nyomozó Főügyészségen két nő hallgatta ki öt órán keresztül. Minden részletre rákérdeztek, tárgyilagosak voltak.

Ennek ellenére úgy érzi, hogy nincsenek egyenlő esélyei az eljárásban. Szerinte az lett volna a korrekt, ha nem őt teszik át máshova, hanem mindkettőjük szolgálati viszonyát felfüggesztik a vizsgálat idejére.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.