Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Munkahelye elvesztésével is megfenyegette a rendőr vezérőrnagy az általa megvert ezredes asszonyt

2019. szeptember 12. 12:20 - szerző: 168 Óra

Ismét beszélt a Népszavának az a rendőr ezredes nő, aki feljelentette vezérőrnagy felettesét. A nő azt állítja, viszonyuk volt, és miután neki elege lett a szeretői státuszból, szakított a férfival, aki pokollá tette az életét. Hónapokig zaklatta, fenyegette, majd bántalmazta, az ezredes ezért látleletet vetetett fel a sérüléseiről, és a szolgálati utat betartva előbb Balogh János országos rendőr-főkapitánynak jelentette az esetet, majd amikor azt látta, hogy semmi sem történik, feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Az ezredes most azt mondja, a vezérőrnagy egyszer azzal fenyegette meg, ha bármit lép ellene, gondoskodni fog róla, hogy ne csak a rendőrségen veszítse el az állását, hanem az állami szférában se kapjon sehol munkát. Tudja, hogy mindent kockára tett azzal, hogy a rendőr-főkapitányhoz, majd az ügyészséghez fordult.

Miután a Népszava megírta az ügyet, az ORFK közölte, hogy a főkapitány az ezredes bejelentését továbbította az illetékes Központi Nyomozó Főügyészségre. Ez meglepte az ezredest, mert őt sem szóban, sem írásban nem értesítették. A lap szerint nincs utalás eljárás indítására az átrendeléséről szóló parancsban sem, a főkapitány ebben a "szolgálat érdekére" hivatkozott. Újból megkeresték az ORFK-t, hogy megtudják, történt-e olyan intézkedés, amely a feljelentésben bántalmazóként szereplő vezérőrnagy munkaviszonyát, szolgálati beosztását érinti, de a rendőrség reagálásából ez nem derült ki.

A nyomozás jelenleg is tart, az ezredest a Központi Nyomozó Főügyészségen két nő hallgatta ki öt órán keresztül. Minden részletre rákérdeztek, tárgyilagosak voltak.

Ennek ellenére úgy érzi, hogy nincsenek egyenlő esélyei az eljárásban. Szerinte az lett volna a korrekt, ha nem őt teszik át máshova, hanem mindkettőjük szolgálati viszonyát felfüggesztik a vizsgálat idejére.