Ezen a felvételen annak a budai maszkos rablónak a parókája is látható, aki egymilliót vitt el, de vesztére újra próbálkozott

2019. május 25., 11:24

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki februárban egymillió forintot rabolt egy II. kerületi családi házból, majd májusban ugyanott próbálkozott - közölte a rendőrség.

Február 6-án éjfél után betört a házba, az arcát maszkkal eltakarta, majd a hazaérkező tulajdonosra fegyverutánzatot fogott és pénzt követelt tőle. Miután megkapta az egymillió forintot, elmenekült. Május 13-án délután ismét visszatért a korábbi bűncselekmény helyszínére. Ugyanaz volt a menetrend, azzal a lényeges különbséggel, hogy a sértett ekkor már nem adott neki egy fillért sem, így kénytelen volt távozni.

A nyomozók az eljárás során azonosították az elkövetőt, egy 38 éves ózdi férfit és elfogatóparancsot adtak ki ellene. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a Célkörözési Osztály, és a Terrorelhárítási Központ bevonásával 2019. május 24-én Budapest VI. kerületében, a Király utcában elfogták az elkövetőt, majd lakásán kutatást tartottak. ennek során a nyomozók a férfi lakásán megtalálták a bűncselekménynél használt maszkot és gázpisztolyt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói B. Krisztiánt fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.