Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban – mondta Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek ülésének szünetében

2019. június 17., 17:07

Szerző:

Sikertelen lesz globálisan az Európai Unió, amennyiben "nem hajt végre hajtűkanyart migrációs politikájában", ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége - jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

Kiemelte, hogy a migrációs folyamatok menedzselése helyett azok megállítására lenne szükség, ellen kell állni minden olyan nyomásnak, amely Európa bevándorlókkal való elárasztásával járna.

Sérelmezte emellett, hogy rendkívül lassan halad a szabadkereskedelmi szerződések megkötése több fontos világgazdasági szereplővel, ami az uniós versenyképesség romlásával jár. Úgy vélekedett, hogy a különböző "szocialista típusú gazdasági javaslatok", például az adóharmonizációról és az adósság-közösségiesítésről szóló tervezetek elfogadása is akadályozná a versenyképesség erősödését.

Fotó: Youtube

Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban, ezért ellenük vagyunk. Mi sokat éltünk szocialista diktatúrában, és nem kívánjuk azt vissza" –

fogalmazott az 1978-ban született Szijjártó Péter, aki tehát már 11 éves volt, amikor már nem kellett tovább szenvednie a diktatúrában.

Előbb-utóbb mindenkinek elege lesz abból, hogy Brüsszelből akarják megmondani, ki hogyan éljen a világ távoli pontjain tette hozzá a miniszter.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.