Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban – mondta Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek ülésének szünetében

2019. június 17. 17:07 - szerző: 168 Óra/MTI

Sikertelen lesz globálisan az Európai Unió, amennyiben "nem hajt végre hajtűkanyart migrációs politikájában", ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége - jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

Kiemelte, hogy a migrációs folyamatok menedzselése helyett azok megállítására lenne szükség, ellen kell állni minden olyan nyomásnak, amely Európa bevándorlókkal való elárasztásával járna.

Sérelmezte emellett, hogy rendkívül lassan halad a szabadkereskedelmi szerződések megkötése több fontos világgazdasági szereplővel, ami az uniós versenyképesség romlásával jár. Úgy vélekedett, hogy a különböző "szocialista típusú gazdasági javaslatok", például az adóharmonizációról és az adósság-közösségiesítésről szóló tervezetek elfogadása is akadályozná a versenyképesség erősödését.

Fotó: Youtube

Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban, ezért ellenük vagyunk. Mi sokat éltünk szocialista diktatúrában, és nem kívánjuk azt vissza" –

fogalmazott az 1978-ban született Szijjártó Péter, aki tehát már 11 éves volt, amikor már nem kellett tovább szenvednie a diktatúrában.

Előbb-utóbb mindenkinek elege lesz abból, hogy Brüsszelből akarják megmondani, ki hogyan éljen a világ távoli pontjain tette hozzá a miniszter.