„Ez volt itt a valóságszünet” – Élő adásban sétált ki az Echo TV stúdiójából a Momentum elnökségi tagja

2019. január 7., 21:30

Szerző:

Hérfőn Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom elnökségi tagját hívták be vendégnek az enyhén szólva kormányközeli televízió, az Echo TV Napi aktuális című műsorába. Bár hivatalosan arról az összefogásról kellett volna beszélgetnie a műsorvezetővel, Velkovics Vilmossal, amelyet az ellenzék akar kialakítani a május 26-29-i EP-választásokig, erről nem esett szó, Velkovics ugyanis azzal kezdett, reméli, hogy Hajnal nem akar vetkőzni vagy matricázni, amire Hajnal – akinek a pártbeli tisztségét a műsorvezető egyszer sem találta el – biztosította, hogy nem, aztán arról beszélt, hogy az Echo TV és a többi „hazugsággyár” – Velkovics ekkor közbeszólt és megköszönte a jelzőt – az elmúlt hetekben rendszeresen vádolta a Momentumot azzal, hogy nem tiszta. Emiatt – folytatta – ő bevitte a stúdióba a párt tételes kampányelszámolását, amelyet bent is hagy. Velkovics elkezdte firtatni, hogy a dokumentumot miért csak ma este tették fel a honlapjukra, 2018. október 5-ig kellett volna elszámolniuk. Hajnal erre úgy válaszolt, a kampányelszámolást hónapokkal ezelőtt elküldték az Állami Számvevőszéknek.

– És azokból a hazugságokból, hogy minket nem lehet elérni nem vagyunk együttműködőek, nekünk elegünk van. (...) Ezek olyan hazugságok, amelyekkel neme kellene foglalkozni. Amivel inkább kellene foglalkozni, az, hogy Magyarországon most már konkrétan a leggazdagabb ember Mészáros Lőrinc, azaz Orbán Viktor, és ha esetleg az ő vagyonosodásáról kérdeznének, arról nagyon szívesen beszélgetnék tovább is. Szóval én köszönöm szépen a meghívást, azt szeretném kérni, hogy legközelebb akkor hívjanak, ha Mészáros Lőrincről lesz szó. Sok sikert kívánok a kérdéseikhez. Ez volt itt a valóságszünet, most most következnek újra a hazug kérdések. Viszontlátásra!

– mondta Hajnal, aztán kisétált a stúdióból. Velkovics mindeközben arra kérte, hogy maradjon, és újra arról kérdezte, hogy a Momentum honlapjára miért nem tették fel a kampányelszámolást. Lent megnézhetik a videót is, amelyet az echo TV Megfutamodott a momentumos címmel tett ki a YouTube-ra.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.