Ez már agyrém: az ÁSZ elnöke azt kéri Kövér Lászlótól, hogy büntesse meg azokat az ellenzéki képviselőket, akik a székházuknál tüntettek

2019. március 26., 13:57

Szerző:

Levélben kérte Kövér László házelnököt Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke arra, hogy indítson eljárást a 2019. február 10-én az ÁSZ épülete előtt tüntető ellenzéki képviselőkkel szemben – írta Facebook-bejegyzésében Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő.

Februárban Orbán Viktor évértékelője után kezdődött a Budai Várban a közös ellenzéki tüntetés, ahonnan a résztvevők a számvevőszék épülete elé vonultak. A politikusok az ellen tiltakoztak, hogy a hatóság folyamatosan büntetésekkel akadályozza az ellenzéki pártok munkáját. A Jobbikra már egymilliárd forintos büntetést róttak ki Domokosék.

Fotó: Merész Márton

Jakab bejegyzésében azt írta, hogy az ÁSZ elnöke szerint az alábbiak miatt kellene eljárni velük szemben:

  • az ÁSZ kritizálásával veszélyeztetik az alkotmányos rendet,
  • a „Fidesz pártszékház” felirat kiragasztásával vagyoni előnyt akartak szerezni a pártjainknak,
  • a matrica anyagi kárt okozott az ÁSZ-székház tábláján.

– Összefoglalva: Domokos elvtársat zavarja a vélemény szabadsága, ezen belül zavarja a kritika, a tüntetés, a matrica. Nem zavarja viszont, hogy a Jobbikot úgy büntették meg, hogy az ártatlanságunkat igazoló dokumentumokat tavaly át sem vették, idén meg visszaküldték azzal, hogy biztosan nem is valódiak. Nem zavarja az sem, hogy az ÁSZ-döntéssel szemben Magyarországon nem lehet jogorvoslattal élni, viszont ki lehet anyagilag véreztetni a legerősebb ellenzéki pártot

– írta Jakab Péter.

A politikus hozzátette, hogy Domokos László jogállamban alkalmatlan ÁSZ-elnöknek, pártállamban viszont tökéletes.

– És mivel ma pártállam van, és mert nem szeretném kritikámmal veszélyeztetni az alkotmányos rendet, ezért soraimat nem zárhatom másként: Éljen a Párt, éljen az ÁSZ, éljenek Domokos és Kövér elvtársak! Kegyelmet nem kérek. Csak igazságot

– zárta bejegyzését.

 

(A Mérce nyomán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.