Ez a való világ – Hosszú börtönévek várhatnak VV Aurelióra

Gátlástalanságát hétről hétre erősítették a közönségtől érkező szavazatok, és végül egy kisebb vagyon lett a nyereménye a Való Világ hatodik szériájának végén. De mit lehet ezzel a hírnévvel kezdeni a társadalomban? VV Aurelio villán kívüli élete jó példa erre. Olyan ő, mintha egy Tarantino-filmből lépett volna elő: felfüggesztett börtönbüntetésének ideje alatt önbíráskodott, verekedett, emberrablással is megvádolták.

2019. május 4., 06:00

Szerző:

Hátrazselézett, fekete hajú férfi járkál feszes öltönyben fel s alá a Kecskeméti Törvényszék egyik földszinti tárgyalója előtt. Amikor megállok az ajtónál, idegessége csak fokozódik. Az orra alá morogva jegyzi meg ügyvédjének, fejével felém bökve, hogy „ezek mindent kiszagolnak”, és nem is érti, hogy ez miként lehetséges, de nem tudja folytatni a mondandóját, mert a tárgyalóból hirtelen két férfi lép ki. A fiatalabbikkal, egy vékony, hosszú termetűvel harsányan egymás kezébe csapnak, megölelik, megpuszilják egymást.

A hátrazselézett hajú fiatalember aztán a tárgyalóteremben még erőteljesebben ad hangot nemtetszésének. Nem érti, hogy mit keres itt a média, majd a bíró kérdésére egyértelműen közli: ő ugyan bizonyosan nem járul hozzá ahhoz, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla.

Pedig néhány éve még nagyon is élvezte a média mindennapos érdeklődését, hiszen a tenyerén hordozta a bulvár, ott forgott a celebek világában, még egy műsorvezető barátnője is akadt rövid ideig. Ő, az olasz apától származó, 28 éves Caversaccio Aurelio Onorato az, aki 2014-ben megnyerte az RTL Klubon futó Való Világ hatodik szériáját. Nyereménye egy lakás, egy kocsi, valamint egy éven át havi egymillió forintnyi összeg volt. Mostani szégyenlőssége annak fényében is érthetetlen kissé, hogy sikerét annak idején azzal alapozta meg, hogy az élő villasorozatban „helikopterezett” a nemi szervével, az összes lánynak tette a szépet, aki abban a szériában megfordult. Volt, akivel csak a csókig jutott, és volt, akit meg is kapott.

Fotó: Facebook

Ahogy ott nevezték, VV Aurelio a műsor után úgy nyilatkozott: teljesült élete álma, hálás mindezért az Istennek, a pápának, az édesanyjának, valamint a barátainak. Révbe ért. Ám az ilyen hírnév ahogy jön, úgy el is száll, jöttek az új helikopterezők, a magukat még inkább lemeztelenítők: elkezdődött tehát az újabb Való Világ-széria, és ezzel egyidejűleg Aurelio is kikerült a reflektorfényből. Legközelebb már csak akkor érkezett róla nyilvános hír, amikor 2015 őszén, Baja és Érsekcsanád között egy közúti ellenőrzésen alufóliába csomagolt fehér port találtak nála, a gyorsteszt pedig kimutatta rajta a kábítószer-fogyasztás jeleit. Így aztán házkutatást tartottak a bajai lakhelyén, és fehér port tartalmazó csomagok, kannabisz, valamint droggal szennyezett mérleg került elő. Végül, mondhatjuk úgy is, hogy megúszta: nem került előzetes letartóztatásba, és nem is ítélték el kábítószer-kereskedelemért. A Bajai Járásbíróság 2016. május 27-én jogerősen egy év két hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kábítószer birtoklásáért. A próbaideje azonban még le sem telt, amikor újra összeütközésbe került a törvénnyel: elégtételt vett ugyanis egy cimboráján azért, hogy megmutassa, vannak olyan dolgok, amelyeket senki sem tehet meg Caversaccio Aurelio Onoratóval.

2017. október 14-én a bajai Cash bárban Aurelio egy kicsit kiütötte magát, és elaludt a pultnál. Ez idő alatt az egyik cimborája kivett a kabátzsebéből 130 ezer forintot. Aurelio másnap kijózanodott, s ekkor tudatosult benne, hogy meglopták, és azt is gyanította, ki lehetett a tettes. Aznap estére magához rendelte két barátját, V. Norbertet és N. Gergelyt, az ügy további két vádlottját, beültette őket a Mercedesébe, majd Dusnokra hajtott, mert úgy tudta, hogy a tolvaj cimbora egy ottani kávézóban tűnt föl. Aurelio, amikor belépett a vendéglátóhelyre, egyenesen a férfi asztalához ment, megragadta a karját, és a vendégek előtt elkezdte kifelé húzni, miközben lekevert neki egy-két pofont. Az utcán aztán a másik két vádlott hátracsavarta a férfi kezét, így az védekezésképtelenné vált. Aurelio többször megütötte, és a pénzét követelte kamatostul, összesen 180 ezer forintot. A férfi megpróbált kiszabadulni a fogásból, és a dulakodás közben a földre esett. Aureliót ez nem zavarta, tovább ütlegelte, majd miután újra leszorították, elvett tőle háromezer forintot, a mobiltelefonját, valamint egy Police márkájú napszemüveget.

Fotó: Facebook

A férfi a verés közben elismerte, hogy ő volt az, aki ellopta Aurelio pénzét, majd hogy időt nyerjen, azt mondta: az összeget a nagyszüleinél rejtette el. Erre a férfit betuszkolták a Mercedes hátsó ülésére. A másod- és a harmadrendű vádlott közrefogta, Aurelio vezetett. Éjjel érkeztek meg a falun lakó nagyszülőkhöz, kiugrasztották őket az ágyból. Aurelio azt mondta nekik, hogy unokájuk ellopott tőle 180 ezer forintot, és a pénzt itt rejtette el. Az elvert férfi egy darabig úgy tett, mint aki keresi a házban a pénzt, de aztán bevallotta, hogy az már nincs meg. Felajánlotta, hogy ha elviszik Bajára, akkor kölcsönkér az ott élő édesanyjától. A férfit erre újra betuszkolták a Mercedesbe, és a vádirat szerint Aurelio még vezetés közben is ököllel verte. Útközben arra jutottak, hogy inkább megíratnak vele egy kölcsönszerződést, és visszadátumozzák.

Így is lett. Aurélio bajai lakhelyére mentek, megírták a szerződést, a két másik vádlott pedig tanúként aláírta. Az irat szerint a férfi nem tudta megadni időre a 180 ezer forintot, ezért mostantól részletekben, heti húszezer forintjával fogja törleszteni.

A Kecskeméti Járási Ügyészség Aureliót és két társát emberrablás bűntettével vádolta meg, ez kettőtől nyolc évig terjedő börtönnel büntethető. Ehhez jön még az egy év két hónap felfüggesztett büntetés is, hiszen ennek hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményt.

A múlt évben életbe lépett új büntetőeljárási törvény lehetőséget ad a klasszikus tárgyalás megkezdése előtt egy úgynevezett előkészítő ülésre, amelyen, ha a vádlott a váddal egyezően beismeri bűnösségét, akkor az ügyész enyhébb büntetési tételt ajánl föl, a bíró pedig e ponttól már nem folytatja le a bizonyítási eljárást, hanem határozat formájában szentesíti mindezt, és az ítélet helyben jogerőssé válik. A per ezzel le is zárul.

Aureliónak az ügyész a beismeréséért cserébe két év letöltendő börtönt és két év közügyektől eltiltást ajánlott fel, de a Való Világ egykori sztárja hallani sem akar erről a lehetőségről, ugyanis – bár szemmel láthatóan nagyon ad arra, hogy keménynek tűnjön – fél a börtönnek még a gondolatától is. Akkor még nem tudta, hogy a tárgyalása előtt az ülésteremből kilépő vádlott-társa, N. Gergely teljeskörűen elismert mindent, és a tanúvallomásokkal egybevágóan terhelő vallomást tett Aurelióra, majd jogerősen két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel távozott a törvényszékről.

Aurelio jogi képviselője az egyezség elutasítását azzal indokolta, hogy a bizonyítékok hitelessége megkérdőjelezhető. Indítványozta: a bíróság hallgassa ki azt a rendőrt, aki a történtek után a helyszíni tanúktól felvette a jegyzőkönyvet, mert abban túl sok az átfedés és a hasonló szófordulat, véleményük szerint ezért bizonyosan koncepciózus. Aurelio szeretné bíróság elé idéztetni az elvert férfit kihallgató rendőrt is, aki a sértett sérüléseit is leírta, mondván: ez orvosi kompetencia. Továbbá szakértő kirendelését indítványozták, hogy kiderítse, vezetés közben miféle sérüléseket tud valaki okozni egy, a hátsó ülésen lévő embernek.

Fotó: Facebook

Zubornyák Ágnes ügyész a védői indítványok elutasítását kérte. Hangsúlyozta: a rendőri jelentés az elsődleges, közvetlen adatszerzések összefoglalása, amely a későbbi nyomozást, valamint a kihallgatásokat megalapozza, irreleváns tehát az, hogy azokban hasonló szófordulatok szerepelnek. Hozzátette: nem a kihallgatást végző rendőr feladata az orvosi látleletvétel, nem neki kell egy tanút beszállítania a kórházba, ő csak egy vallomást vesz fel.

Mivel az utolsó pillanatban ügyvédet váltott, csak néhány hét múlva tudta meghallgatni a bíróság a másodrendű vádlottat, V. Norbertet. Az ügyész a társtettesnek is felfüggesztett börtönbüntetést ajánlott a beismerő vallomásért cserébe, de a 24 éves férfi elutasította. Fodor Endre bíró elmondta neki, hogy ha a bíróság bűnösnek találja, kettőtől nyolc évig terjedő, letöltendő börtön lehet a büntetése. V. Norbert azonban csak csóválta a fejét.

– Akkor maga számára ez az önfeláldozás jelenti a barátságot? – kérdezte a bíró.

– Igen – mondta a férfi, majd szóról szóra megismételte azokat a rendőri elfogultságról szóló érveket, amelyeket a másik tárgyaláson a barátja, Aurelio és annak jogi képviselője is előadott.

Az immáron kétszereplős tárgyalássorozat május végén kezdődik a Kecskeméti Törvényszéken.