Ez a Fidesz: így ugráltatja és utasítgatja a kerületi pártvezető a „barátait" kampány idején

2018. január 28. 09:28 - szerző: Biró Marianna

Egyetlen szóval sem tér ki a választópolgárok, a helyiek érdekeire, csak a párt belső árulóival való leszámolásról, valamint az egyéni képviselőjelölti érdekeiről értekezik László Tamás. Más célja nincs, mint tönkretenni Hajdu László polgármestert.

Eléggé kétségbe lehet esve az újpalotai Fidesz nem hivatalos vezetője. László Tamás ugyanis országgyűlési képviselő, s idén is erre jelölte őt a Fidesz-KDNP, mégis különös sorvezetőt adott XV.kerületi kollégáinak, a dokumentumot pedig – hogy-hogy nem – kifújta az ablakon a szél, egyenesen be az egykori bizalmas, mára árulónak nevezett alpolgármester postaládájába.

Victorné Dr. Kovács Judit ugyanis a XV. kerületben alpolgármester, méghozzá Hajdu Lászlóé, aki a Demokratikus Koalíció színeiben vezeti a kerületet – hatalmas ellenszélben. Amikor pedig tavaly elvállata ezt a tisztséget, hogy ezzel megmaradjon, sőt inkább helyreálljon a kerület működőképessége, a helyi Fidesz-frakció kizárta őt, mondván: áruló, mert nem teljesítette László Tamás utasítását. László persze nem is ül a testületben, mégis informálisan irányít mindent, amit a fideszesek tesznek a kerületben.

Tavaly például a kormánypártok többször is sikertelenül kezdeményeztek fegyelmi eljárást a polgármester ellen, mondván nem hajtotta végre a testület döntéseit. Ezért fel is függesztették volna a vizsgálatok idejére Hajdu Lászlót, aki nyilván László Tamás főellensége, noha nyilatkozataiban szereti azt hangsúlyozni, hogy valójában Lamperth Mónika irányítja a kerületet. A jegyző, az egykori szocialista önkormányzati miniszter szintén célszemélyként van megjelölve – nemcsak általában, hanem a most kiszivárgott belső utasításban is.

De vélhetően Kovács Judit sem részesülhet kegyelemben, a sorvezető ugyanis az „árulókkal" való teljes leszámolást tűzte ki célul. A kerületben azonban akadnak a László-féle irányvonaltól elzárkózó fideszesek is, nem csupán az alpolgármester, hanem a helyi kormánypárti frakcióból már korában kilépő Merk Péter is. Ugyanakkor a sorvezető a helyi képviselőjelölt más fontossági sorrendjéről – így például támogatandó helyi cégekről, intézményekről – is árulkodik, s noha a politikai vízióvázolástól talán messze van, azért felvetődik a kérdés, a Fidesz központjában diktálták-e a kampány-, avagy haditechnikát.

Érdemes tehát alaposan szemügyre venni, melyek László Tamás elvárásai kollégái, támogatói és vélhetően (?) barátai felé a következő hetekre. Sőt, azt is jó látni, melyek a Fidesz-KDNP helyi politikai céljai.

Való igaz, László Tamás és kollégái sorvezetőjében egyetlen félmondattal sem tértek ki a választópolgárok, a kerület lakosságának érdekeire, kizárólag a bosszú, a leszámolás és a politikai ellenfelek ellehetetlenítése, valamint a helyi fejlesztések marketingcélú felhasználásának szándéka tűnik ki, mint az újpalotai Fidesz legfőbb prioritása.